Kestaneli Rulo Pasta Tarifi
Kestaneli Rulo Pasta tarifi: Kestaneli Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Kestaneli Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (arzuya göre)
Dolgu kreması için:
- 200 gram şekersiz çiğ krema
- 200 gram beyaz çikolata
Üzeri için:
- 1 paket toz krem şanti
- 1,5 çay bardağı soğuk süt
Kestaneli Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Pastanın üzerinde ve arzuya göre dolgu kremasında yer vereceğiniz kestaneleri hazırlamak için; uç kısımlarını kestiğiniz kestaneleri fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıp kabukları açılana kadar fırınlayın.
- Rulo pastanın dolgu kremasını hazırlamak için; şekersiz çiğ kremayı küçük bir sos tenceresine alın, kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Krema üzerinde küçük köpükler belirdiğinde parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı ekleyip kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın.
- Ocaktan aldıktan sonra karıştırarak soğuttuğunuz karışımı buzdolabına kaldırıp ganaj kıvamını alması için bekletin.
- Keki için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Karışım köpük köpük olup beyaza çalan bir renk almaya başladığında su ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
- Vanilya özütü, un ve kakaoyu azar azar ekleyip kıvam alana kadar karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine ince bir kat olacak şekilde serdiğiniz hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 7-8 dakika pişirin.
- Kek kısa sürede pişeceğinden dolgu kremasını dolaptan çıkartıp blender yardımıyla 1-2 dakika kadar karıştırın.
- Fırından alıp dinlendirdiğiniz kek üzerine dolgu kremasını sürüp rulo şeklinde sarın. Bu aşamada pişen keki dikkatli bir şekilde yağlı kağıttan ayırın. Rulo pasta hazır.
- Fırından çıkardığınız kestanelerin kabuklarını dikkatli bir şekilde ayıklayın. Mutfak robotunda ufak parçalar haline getirin. Üzeri için; toz krem şanti karışımını, soğuk süt ilavesiyle kıvam alana kadar karıştırın.
- Rulo pastanın üzerini çırpılmış krem şantiyle kaplayın. Üzerine kestane kırıklarını serpin. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Kestaneli Rulo Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Kuruyup rulo yapma esnasında çatlamaması için hazırladığınız keki 7-8 dakika kadar pişirmeniz gerekiyor. Fırından çıkan keki yağlı pişirme kağıdından dikkatli bir şekilde ayırıp rulo şeklinde sarmanız önemli.Buzdolabında dinlenen dolgu kremasını blender yardımıyla sadece 1-2 dakika karıştırmanız yeterli olacaktır. Aksi takdirde krema yağ görünümünü alır.
Kestaneli Rulo Pasta tarifi için servis önerisi
Pişirdikten sonra küçük parçalar haline getirdiğiniz kestane kırıklarına arzuya göre dolgu kremasında da yer verebilirsiniz.