Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi
Kestaneli Pirinç Pilavı tarifi: Kestaneli Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Pirinç Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kestaneli Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı çam fıstığı
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 kase kestane (pişmiş, temizlenmiş)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı yenibahar (arzuya göre)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı sıcak su
Kestaneli Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağ ve tereyağı bir tencereye koyun. Küp küp doğradığınız soğanları ekleyin.
- Biraz kızdırdıktan sonra çam fıstıklarını ekleyip kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
- Ilık su içinde bekletip güzelce süzdüğünüz pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Baharatları, tuzu, kuş üzümünü koyun.
- Kestaneleri ekleyip güzelce karıştırarak kavurduktan sonra üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.
- Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Pirinçler piştikten sonra ocağın altını kapatın.
- Tencerenizin kapağının altına bir kağıt havlu koyarak pilavı demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.