Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi

Kestaneli Pirinç Pilavı tarifi: Kestaneli Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Pirinç Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kestaneli Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 kase kestane (pişmiş, temizlenmiş)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar (arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı sıcak su

Kestaneli Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı yağ ve tereyağı bir tencereye koyun. Küp küp doğradığınız soğanları ekleyin.
  • Biraz kızdırdıktan sonra çam fıstıklarını ekleyip kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
  • Ilık su içinde bekletip güzelce süzdüğünüz pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Baharatları, tuzu, kuş üzümünü koyun.
  • Kestaneleri ekleyip güzelce karıştırarak kavurduktan sonra üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.
  • Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Pirinçler piştikten sonra ocağın altını kapatın.
  • Tencerenizin kapağının altına bir kağıt havlu koyarak pilavı demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025