Kestaneli Pilav Tarifi
Kestaneli Pilav tarifi: Kestaneli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kestaneli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kase pirinç
- 3 adet tavuk budu (haşlanmış)
- 2,5 kase tavuk suyu
- 25 adet kestane (fırında veya ocakta közlenmiş)
- 2 adet orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı maydanoz (ince kıyım)
Kestaneli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pirincimizi ıslatıp bir kenarda dinlenmesini sağlayınız.
- Sonrasında kestaneleri çizip ocakta veya fırında közleyiniz. Közlenen kestanelerinin kabuklarını soyup bir kaseye alınız.
- Tavukları bir tencereye alıp içerisine biraz tuz ve karabiber ekleyip haşlamaya bırakınız. Haşlanan tavukları çok iri olmayacak şekilde tiftikleyiniz.
- Havuçları orta kalınlıkta jülyen şeklinde doğrayıp tavaya alınız.
- Üzerine ince ince doğranmış soğanları ve yağı ekleyip kısık ateşte sotelemeye başlayınız.
- Sotelenen sebzelerin içerisine kestaneleri de ekleyip karıştırınız ve ocağın altını kapatınız.
- Pirinçlerin suyunu süzünüz. Tencereye sıvı yağı veya tereyağını ekleyip yağ ısındıktan sonra pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayınız.
- Kavrulan pirinçlerin üzerine sırasıyla kuş üzümü ve baharatları ekleyip suyunu veriniz ve orta ateşte pişirmeye bırakınız.
- Suyunu çeken pilava tiftiklenmiş tavukları da ekleyip güzelce karıştırınız ve pilavı 10 dakika dinlenmeye bırakınız.
- Sunum yapmak istediğiniz bir kalıbın içerisine önce kestaneli havuçlu karışımı sonrasında da dinlenen pilavı ekleyip bir tabağa ters çevirerek kalıptan çıkarıp maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!