Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kestaneli Mantar Sote Tarifi

Kestaneli Mantar Sote

Kestaneli Mantar Sote Tarifi

Kestaneli Mantar Sote tarifi: Kestaneli Mantar Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Mantar Sote nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kestaneli Mantar Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
  • 400 gram kestane mantarı
  • 3 diş sarımsak (dilimlenmiş)
  • 6 dal taze kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 15 adet kestane (pişmiş, soyulmuş)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu

Kestaneli Mantar Sote tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tavada sıvı yağıve tereyağını kızdırın. Ardından piyazlık doğranmış soğanları da ekleyip kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine kestane mantarlarını da ekleyin ve suyunu salığ çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Ardından dilimlenmiş sarımsakları, 5-6 dal taze kekiği, tuzu, karabiberi de ekleyip karıştırın.
  • Son olarak kestaneleri ve soya sosunu ekleyip 3-4 dakika ocakta çevirin ve ocaktan alıp sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025