Kestaneli Mantar Sote Tarifi
Kestaneli Mantar Sote tarifi: Kestaneli Mantar Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Mantar Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kestaneli Mantar Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 400 gram kestane mantarı
- 3 diş sarımsak (dilimlenmiş)
- 6 dal taze kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 15 adet kestane (pişmiş, soyulmuş)
- 3 yemek kaşığı soya sosu
Kestaneli Mantar Sote tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavada sıvı yağıve tereyağını kızdırın. Ardından piyazlık doğranmış soğanları da ekleyip kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine kestane mantarlarını da ekleyin ve suyunu salığ çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Ardından dilimlenmiş sarımsakları, 5-6 dal taze kekiği, tuzu, karabiberi de ekleyip karıştırın.
- Son olarak kestaneleri ve soya sosunu ekleyip 3-4 dakika ocakta çevirin ve ocaktan alıp sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!