Kestaneli Kek Tarifi
Kestaneli Kek tarifi: Kestaneli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Kestaneli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 200 gram kestane
- 1/2 su bardağı damla çikolata
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kestaneli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Üzerine keskin bir bıçak yardımıyla çizikler attığınız kestaneleri, kaynar suda yaklaşık 30 dakika kadar haşladıktan sonra kabuklarını soyun, tüylü kısımlarını temizledikten sonra küçük parçalar halinde doğrayın.
- Yumurtaları derin bir karıştırma kabına aktarın. Toz şeker ilave ettiğiniz yumurtaları krema halini alana kadar bir mikser yardımıyla karıştırın.
- Zeytinyağı ve süt ekledikten sonra sıvı malzemelerini eklediğiniz kek harcını karıştırmaya devam edin.
- Elenmiş kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı kek harcına katın. Damla çikolata ve haşlandıktan sonra doğranmış kestane parçalarının yarısını ilave edin.
- Tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra kek harcını, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli kek harcına aktarın.
- Kalan haşlanmış kestane parçalarını kekin üzerine serpiştirin, bir miktar içine batmasını bekledikten sonra keki önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak keki oda ısısında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kestaneli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine çizik attıktan sonra kaynar suda haşladığınız ve kabuklarını soyduktan sonra kek harcında kullandığınız kestaneleri, arzuya göre fırında ve yüksek ısıda da pişirebilir, küçük küçük doğranmış kestane şekeri kullanabilirsiniz.Damla çikolata yerine iri çekilmiş ceviz içi kullanabilirsiniz.
Kestaneli Kek tarifi için servis önerisi
Arzuya göre kestaneli keki, vanilyalı dondurmayla servis edebilirsiniz.