Kestaneli Cheesecake Tarifi
Kestaneli Cheesecake tarifi: Kestaneli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kestaneli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 50 gram tereyağı
Peynir katmanı için:
- 200 gram mascarpone peyniri
- 200 gram labne peyniri
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 250 gram kestane
- 2 yemek kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı süt
Kestaneli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri blenderden geçirip toz haline getirin.
- Tereyağını eriterek bisküvilerle karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı pişirme kağıdı ile kapladığınız 20cm.lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yayıp, üzerine bastırarak sıkıştırın.
- Peynirleri çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
- Üzerine şeker ve yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Son olarak un ve vanilyayı ekleyip, bisküvi tabanının üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
Kestaneli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Kestaneli sosu, hazır kestane şekerlerini şerbetiyle birlikte blenderden geçirerek de hazırlayabilirsiniz.