Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi
Kestaneli Bulgur Pilavı tarifi: Kestaneli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kestaneli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10-12 adet kestane (haşlanmış)
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet arpacık soğan
- 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı bulgur
- 3,5 su bardağı sıcak su
- 1/2 adet dereotu
Kestaneli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Kestaneleri çizin ve 10 dakika tuzlu suda haşlayın.
- Kuş üzümlerini sıcak suda bekletin.
- Arpacık soğanları ince ince doğrayın.
- Tereyağını eritin ve arpacık soğanları soteleyin.
- Dolmalık fıstıkları ilave edin ve kavurun.
- Soğanlar pembeleşince kestaneleri ilave edin. Tarçın, yenibahar, esmer şeker, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
- Bulguru ve sıcak suyu da ilave edip demlenmesi için kısık ateşte 10-12 dakika daha pişirin.
- Demlenen pilavınıza dereotunu ilave edip servis edin. İşte bu kadar kolay. Afiyetler olsun!
Kestaneli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Kestanelerin kabuklarının kolayca çıkması için haşladıktan hemen sonra soyabilirsiniz.
Kestaneli Bulgur Pilavı tarifi için servis önerisi
Dilerseniz didiklenmiş tavuk/hindi parçalarıyla pilavınızı zenginleştirebilirsiniz.