Kestaneli Börek Tarifi
Kestaneli Börek tarifi: Kestaneli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Kestaneli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yufka
- 3 su bardağı kırık kestane (pişmiş)
- 1 su bardağı ceviz içi
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ (böreklerin üzeri için)
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Servis İçin:
Kestaneli Börek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri bir sos tenceresine aktarın ve karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. 15 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın ve sıvı yağı ekleyip soğumaya bırakın.
- Kestaneleri pişirin ve bir kaseye ufalayın. Üzerine ceviz içi ekleyin ve karıştırın.
- Yufkayı tezgaha serin. Soğumuş olan şerbeti yufkanın her yerine gecek şekilde fırça yardımıyla dağıtın.
- Cevizli kestane karışımını da yufkanın her yerine dağıtın.
- Yufkayı çok sıkı veya çok gevşek olmayacak şekilde, orta ayarda sıkarak rulo haline getirin ve 4 parmak genişliğinde börekler olacak şekilde kesin.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinde aralarda boşluk bırakarak börekleri dizin ve üzerlerini sıvı yağ ile fırçalayın. 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
- Servis esnasında arzuya göre pekmez dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!