Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kestaneli Börek Tarifi

Kestaneli Börek

Kestaneli Börek Tarifi

Kestaneli Börek tarifi: Kestaneli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kestaneli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yufka
  • 3 su bardağı kırık kestane (pişmiş)
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ (böreklerin üzeri için)

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Servis İçin:

  • 2 yemek kaşığı pekmez

Kestaneli Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri bir sos tenceresine aktarın ve karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. 15 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın ve sıvı yağı ekleyip soğumaya bırakın.
  • Kestaneleri pişirin ve bir kaseye ufalayın. Üzerine ceviz içi ekleyin ve karıştırın.
  • Yufkayı tezgaha serin. Soğumuş olan şerbeti yufkanın her yerine gecek şekilde fırça yardımıyla dağıtın.
  • Cevizli kestane karışımını da yufkanın her yerine dağıtın.
  • Yufkayı çok sıkı veya çok gevşek olmayacak şekilde, orta ayarda sıkarak rulo haline getirin ve 4 parmak genişliğinde börekler olacak şekilde kesin.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinde aralarda boşluk bırakarak börekleri dizin ve üzerlerini sıvı yağ ile fırçalayın. 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
  • Servis esnasında arzuya göre pekmez dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025