Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kestaneli Ayva Reçeli Tarifi

Kestaneli Ayva Reçeli

Kestaneli Ayva Reçeli Tarifi

Kestaneli Ayva Reçeli tarifi: Kestaneli Ayva Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Kestaneli Ayva Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kestaneli Ayva Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 650 gram ayva (ayıklanmış küp küp kesilmiş)
  • 400 gram toz şeker (2+1/3 su bardağı)
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 adet karanfil
  • 10 adet kestane (pişmiş)

Kestaneli Ayva Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvaların kabukları soyulup dilimlenir. Küp küp kesilir. Çekirdekleri de alınır.
  • Ayvalar çekirdekleri ile beraber tencereye yerleştirilir.
  • Üzerine şeker serpilir. Şeker eriyip ayvalar suyunu bırakana kadar 1 saat bekletilir.
  • Su eklenerek orta kısık ateşte kapağı kapalı karıştırmadan kaynatılır.
  • Kaynayınca kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar hiç karıştırmadan kapağı kapalı 1 saat pişirilir.
  • Arada üzerindeki köpükler alınır.
  • Karanfil ve limon suyu eklenerek yarım saat daha kapağı açık pişirilir.
  • Rengi koyulaşıp cam gibi şeffaf olunca kestaneler bırakılıp ocak kapatılır.
  • Soğuyunca kavanozlara aktarılır. Buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.

Kestaneli Ayva Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Ayvaların suyunu salıp şekerin erimesi beklenir. Reçel karıştırılmadan üzerindeki köpükler alınır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025