Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kestane Şekerli Kup Tarifi

Kestane Şekerli Kup

Kestane Şekerli Kup Tarifi

Kestane Şekerli Kup tarifi: Kestane Şekerli Kup için gerekli malzemeler nelerdir? Kestane Şekerli Kup nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kestane Şekerli Kup yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kestane şekeri için:

  • 250 gram kestane
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı su (bir parmak fazla)
  • 4 damla limon suyu

Peynir sosu için:

  • 2 yemek kaşığı krema
  • 4 yemek kaşığı labne peyniri (suyu süzülmüş)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin

Tabanı için:

  • 4 parça kek

Kestane Şekerli Kup tarifi nasıl yapılır?

  • Kestane şekeri yapımı için 250 gram kestane enlemesine çizilir ve suda 10 dakika haşlanır. Haşladıktan sonra kabukları iyice soyulur.
  • Şeker su ile hafif karıştırılıp haşlanan ve kabukları soyulan kestanelerin üzerine dökülür.
  • Tekrar ocağın altı açılır ve kaynamaya bırakılır, kaynamaya çıkınca 3-4 damla limon suyu eklenir ve yaklaşık 15 dakika pişirilir. Bir gece buzdolabında dinlendirilir.
  • Sosun yapımı için krema tel çırpıcı ile iyice çırpılır. (Katı form olan bir krema tercih edin.)
  • Suyu süzülen labne peynir, pudra şekeri ve vanilin eklenerek çırpmaya devam edilir. (Pürüzsüz bir kıvam elde etmeniz gerekiyor.)
  • Buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
  • Servis edilecek kuplara sırasıyla kek kırıntısı, peynir sos, kestane şekeri parçaları, tekrar kek kırıntısı, peynir sos ve en üste kestane şekeri eklenerek servis edilir.

Kestane Şekerli Kup tarifinin püf noktası nedir?

Bir gece önceden kestane şekerini hazırlayıp bir gece bekleteceğiz ki şerbetini iyice içine çeksin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025