Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kestane Reçeli Tarifi

Kestane Reçeli

Kestane Reçeli Tarifi

Kestane Reçeli tarifi: Kestane Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Kestane Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kestane Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram kestane
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 adet limon suyu
  • 2 su bardağı su

Kestane Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Kestaneleri ortadan ikiye ayıracak şekilde kabuklarına çizikler atın.
  • Kestaneleri temiz bir suyun içerisinde haşlayın.
  • Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Haşlanmış kestanelerin kabuklarını soyun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • 170 derecelik fırında kestaneler iyice pişene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Ocağa tekrar temiz bir su koyun ve kaynatın.
  • Fırında pişen kestaneleri tekrar temiz suyun içinde 4-5 dakika haşlayın.
  • Ölçülü su ve şekeri bir tencereye alın ve kaynayınca kestanelerin suyunu süzerek şerbete ilave edin. Bu aşamada limonu sıkın ve özleşene kadar 4-5 dakika daha kaynatın.
  • Sıcakken kavanoza doldurun ve ağzını kapatıp, kavanozu ters çevirin. İşte bu kadar. Artık kestane reçeliniz bütün sene sizinle. Afiyetler olsun.

Kestane Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Tüm bu kaynatma, fırınlama ve tekrar kaynatma işlemleri kestanenin dış yüzeyinin daha sert bir kabuk oluşturmasını ve uzunca bir süre sağlıklı bir şekilde dayanmasını sağlar. Kestaneye çizik atarken fazla derin bir kesik olmamasına özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025