Kestane Püresi Tarifi
Kestane Püresi tarifi: Kestane Püresi için gerekli malzemeler nelerdir? Kestane Püresi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Kestane Püresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram kestane
- 1,5 su bardağı su
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 adet vanilya çubuğu
- 1/2 su bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kestane Püresi tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadığınız kestaneleri kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Keskin bir bıçak yardımıyla geniş kısımlarına çizik atın.
- Yağlı bir kağıt üzerinde fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kestaneleri, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Piştikçe kabuk kısımları kalkan kestaneleri tek tek temizleyin. Tüylü kısımlarını dikkatli bir şekilde alın. Çubuk vanilyanın orta kısmına çizik atın.
- Derin bir tencereye aldığınız kestaneleri; su, toz şeker ve çubuk vanilya ilavesiyle suyunu çekene kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
- Kestaneler yumuşayıp şerbet koyulaştığında çubuk vanilyayı çıkartın ve fırınlandıktan sonra şerbetinde pişen kestaneleri soğumaya bırakın.
- Krema ve tarçın ilavesiyle blenderda pürüzsüz bir püre haline getirdiğiniz kestaneyi, kahvaltılık olarak ya da tatlı ve krema yapımında kullanın. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kestane Püresi tarifinin püf noktası nedir?
Fırınlanan kestaneleri, arzuya göre süt ilavesiyle de haşlayabilirsiniz.
Kestane Püresi tarifi için servis önerisi
Tatlı ve krema hazırlığında da kullanabileceğiniz kestane püresini esmer şekerle de hazırlayabilirsiniz.