Kestane Mantar Dolması Tarifi
Kestane Mantar Dolması tarifi: Kestane Mantar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kestane Mantar Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Kestane Mantar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 700 gram kestane mantarı
- 1 yemek kaşığı beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı kaşar peyniri
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)
Kestane Mantar Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Mantarları yıkayıp kurulayın. Sapların ucundaki temiz olmayan kısmı bıçakla kesin, sapları koparın. Mantarları bir fırın kabına dizin.
- Blenderın haznesine mantarın ayırmış olduğunuz saplarını, kaşar peynirini, beyaz peyniri, ekmek içini sarımsakları ve baharatları koyun, malzemeler çok iri kalmayacak şekilde püre yapın.
- Bu iç malzemeyle mantarların içlerini doldurun. Üzerine parça parça tereyağı koyun ve 180 derecede fırınlayın.