Kestane Kremalı Elmalı Tart Tarifi
Kestane Kremalı Elmalı Tart tarifi: Kestane Kremalı Elmalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Kestane Kremalı Elmalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kestane Kremalı Elmalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 250 gram un
- 125 gram tereyağı
- 62,5 gram pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı soğuk su
Kreması için:
- 500 gr. kestane
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı krema
Üzeri için:
- 6 adet elma
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
Kestane Kremalı Elmalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart hamuru için un, pudra şekeri ve soğuk tereyağını robottan geçirin. Kum kıvamını alınca azar azar soğuk ekleyip karıştırın. Elinizle sıktığınızda hamur birleşiyorsa strece alıp buzdolabında bekletin.
- Kestanelerin kenarını yuvarlak halinde çizin ve soğuk suya koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve yaklaşık 15 dk. Pişirin. Pişen kestaneleri ayıklayın, şeker ve su ile kısık ateşte pişirin. Pişen kestaneleri krema ile blenderden geçirin.
- Tart hamurunu iki yağlı kağıt arasında açın ve tart kalıbına yerleştirin. Hamurda çatalla delikler açın ve kremayı koyun.
- Elmaları soyun ve dilimleyin. Kremanın üzerine elmaları yerleştirin, erimiş tereyağını sürün, şeker ve tarçını da serpin.
- Tatlıyı 15 dakika buzdolabında bekletip 190 derecelik fırında 40-45 dakika elmalar yumuşayıp tart kızarana kadar pişirin. Pişen tatlınızı ılık ya da soğuk servis edebilirsiniz.Afiyetler olsun!