Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kestane Bar Tarifi

Kestane Bar

Kestane Bar Tarifi

Kestane Bar tarifi: Kestane Bar için gerekli malzemeler nelerdir? Kestane Bar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kestane Bar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 15-18 adet kestane
  • 5-6 adet hurma
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 5-6 adet fındık
  • 1 paket bitter çikolata (dışı için)
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (dışı için)

Kestane Bar tarifi nasıl yapılır?

  • Kestaneleri çizip, 1 saat kadar suda bekletin.
  • Sonra suyunu değiştirip, yumuşayıp kabukları açılana kadar 20-30 dakika suda haşlayın. Suyunu süzüp, kabuklarını soyun.
  • Kestaneleri mutfak robotunda veya blender ile püre haline getirin.
  • Hurmaları yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletip, kestane püresine ekleyin. Burada hurmaları beklettiğiniz sudan 1-2 yemek kaşığı kadar da karışıma ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra tahini de ekleyip mutfak robotunda çekmeye devam edin.
  • Homojen bir kıvam aldığında içine kırık fındık içini ekleyip, karıştırın.
  • Bir yağlı kağıdın üzerine kestaneli karışımı alın ve dikdörtgen şekil verin. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp 2-3 saat kadar buzlukta dondurun.
  • Tamamen donduğunda buzluktan çıkarın ve porsiyonlayarak dilimleyin.
  • Kestane barların buzu çözülmeden benmari usulü erittiğiniz çikolata-Hindistan cevizi karışımı ile barları tamamen kaplayın.
  • Yarım saat kadar dolapta dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025