Kestane Bar Tarifi
Kestane Bar tarifi: Kestane Bar için gerekli malzemeler nelerdir? Kestane Bar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
4 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Kestane Bar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 15-18 adet kestane
- 5-6 adet hurma
- 1 tatlı kaşığı tahin
- 5-6 adet fındık
- 1 paket bitter çikolata (dışı için)
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (dışı için)
Kestane Bar tarifi nasıl yapılır?
- Kestaneleri çizip, 1 saat kadar suda bekletin.
- Sonra suyunu değiştirip, yumuşayıp kabukları açılana kadar 20-30 dakika suda haşlayın. Suyunu süzüp, kabuklarını soyun.
- Kestaneleri mutfak robotunda veya blender ile püre haline getirin.
- Hurmaları yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletip, kestane püresine ekleyin. Burada hurmaları beklettiğiniz sudan 1-2 yemek kaşığı kadar da karışıma ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra tahini de ekleyip mutfak robotunda çekmeye devam edin.
- Homojen bir kıvam aldığında içine kırık fındık içini ekleyip, karıştırın.
- Bir yağlı kağıdın üzerine kestaneli karışımı alın ve dikdörtgen şekil verin. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp 2-3 saat kadar buzlukta dondurun.
- Tamamen donduğunda buzluktan çıkarın ve porsiyonlayarak dilimleyin.
- Kestane barların buzu çözülmeden benmari usulü erittiğiniz çikolata-Hindistan cevizi karışımı ile barları tamamen kaplayın.
- Yarım saat kadar dolapta dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.