Kesmikli Yufka Pastası Tarifi
Kesmikli Yufka Pastası tarifi: Kesmikli Yufka Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Kesmikli Yufka Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Kesmikli Yufka Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet 2 yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 1 kutu yağsız lor peyniri
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 su bardağı un (azar azar eklenecek) (Alabildiği Kadar)
- 1 paket pastacılık kreması
Kesmikli Yufka Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları şeker ile şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Lor peynirini ilave ediyoruz, karbonatı ve unu ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Elde ettiğimiz hamuru, 9 bezeye ayırıyoruz bezeleri unlayıp oklavayla açıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Pişen yufkaları soğuduktan sonra pastacı kremalarını aralarına sürerek güzel bir pasta hazırlıyoruz. Afiyet olsun.
Kesmikli Yufka Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Yufkaları çok kızartmayın, yoksa kurur.
Kesmikli Yufka Pastası tarifi için servis önerisi
Yanında çay ile servis edebilirsiniz.