Kesme Muhallebi Tarifi
Kesme Muhallebi tarifi: Kesme Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kesme Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Kesme Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kesme Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye irmik, süt ve şekeri alın. Orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişiriyor ve altını kapatıyoruz. Bir kenara alıyoruz.
- Rendelenmiş portakal kabuğu rendesini ve tereyağını ekliyoruz.
- Oda sıcaklığına gelmiş olan irmiğin yarısını streç filimle kaplı sunum yapacağınız kaba dökün.
- Diğer irmikli muhallebiye kakao ekleyerek karıştırın. Üzerine dökün ve kabın üzerini kapatın.
- Oda sıcaklığında güzele soğuduktan sonra buzdolabına alın ve 2 saat kadar dinlendirin. Afiyet olsun.
Kesme Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Vakit varsa bir gece dinlendirmek, çok daha lezzetli bir kıvam elde etmenize yarayacaktır.