Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kesme Muhallebi Tarifi

Kesme Muhallebi

Kesme Muhallebi Tarifi

Kesme Muhallebi tarifi: Kesme Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kesme Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kesme Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kesme Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye irmik, süt ve şekeri alın. Orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişiriyor ve altını kapatıyoruz. Bir kenara alıyoruz.
  • Rendelenmiş portakal kabuğu rendesini ve tereyağını ekliyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelmiş olan irmiğin yarısını streç filimle kaplı sunum yapacağınız kaba dökün.
  • Diğer irmikli muhallebiye kakao ekleyerek karıştırın. Üzerine dökün ve kabın üzerini kapatın.
  • Oda sıcaklığında güzele soğuduktan sonra buzdolabına alın ve 2 saat kadar dinlendirin. Afiyet olsun.

Kesme Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Vakit varsa bir gece dinlendirmek, çok daha lezzetli bir kıvam elde etmenize yarayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025