Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kesme Makarna Tarifi

Kesme Makarna

Kesme Makarna Tarifi

Kesme Makarna tarifi: Kesme Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kesme Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kesme Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 15 adet yumurta
  • 5 su bardağı su (oda sıcaklığında)
  • 500 ml. süt (oda sıcaklığında)
  • 5 kilogram un
  • 2 yemek kaşığı tuz

Kesme Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Elenmiş ve iyi kalite buğday ununu geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Unun orta kısmını parmak uçlarınızla havuz gibi açın. Yumurtaları tek tek kırıp süt ekleyin. Kenar kısımlarda kalan un üzerine tuzu serpiştirin.
  • Oda sıcaklığında beklettiğiniz suyu azar azar ekleyip kenar kısımlarda kalan unu ortaya doğru alıp hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan ve oldukça sert kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Hazırladığınız makarna hamurunun üzerine nemli ve pamuklu bir bez kapatıp bir gece dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru eşit bezelere ayırın. Hafif unlanmış mutfak tezgahı üzerinde oklava ya da merdane yardımıyla olabildiğince ince açın.
  • Açtığınız yufkaları, hamurların hava almasını sağlayacak temiz çarşaflar üzerinde kurutun.
  • Kuruyan yufkaları üst üste dizin. Kenar kısımlarını keskin bir bıçakla düzeltin. Muntazam bir şekil alan hamurları, bıçak sırtı kalınlığında şeritler halinde kesin.
  • Olabildiğince üst üste dizdiğiniz şeritleri küçük ve eşit parçalar halinde kesin. Son şeklini alan kesme makarnaları fazla ununun gitmesi için elinizle havalandırıp kuruması için temiz çarşafların üzerine alın. Oda ısısında kurutup bez torbalarda muhafaza edin.

Kesme Makarna tarifinin püf noktası nedir?

Yumurta sayısını 1 kilogram un için 3 ile sınırlayıp kullandığınız un ve su miktarını azaltabilirsiniz.Şeritler halinde kesip erişte formunu verdiğiniz hamurları, terleyip rutubetlenmemesi için; karanlık ve serin bir yerde, temiz ve pamuklu bez torbalarda muhafaza edin.Elenmiş ve iyi kalitede buğday unu kullanmaya özen gösterin. Sert bir kıvam alan makarna hamurunu dinlendirdikten sonra açın.Açtığınız yufkaların düzgün olmayan kenar kısımlarını küçük küpler halinde kesip çorba tariflerinde değerlendirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025