Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kesme Erişte Tarifi

Kesme Erişte

Kesme Erişte Tarifi

Kesme Erişte tarifi: Kesme Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Kesme Erişte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kesme Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram un
  • 3 adet yumurta
  • 30 gram ekstra sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Kesme Erişte tarifi nasıl yapılır?

  • Unu tezgaha eleyin ve ortasında yuvarlak bir delik açın.
  • Açtığınız deliğe yumurtaları kırın. Bir çatal yardımı ile içten dışarı doğru olacak şekilde yuvarlaklar çizerek, yumurta ve unu karıştırmaya başlayın.
  • Yumurta ve un birbirine karışır karışmaz, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek yavaş bir şekilde yoğurma işlemine geçin.
  • Hamuru homojenize olana kadar iyice yoğurun.
  • Yuvarlak bir beze halinde, üzerine nemli temiz bir bez örterek tezgahta dinlendirin.
  • Yarım saat dinlendirdikten sonra oklava yardımı ile hamuru açın. Yeterli büyüklük ve inceliğe ulaştıktan sonra şeritler halinde kesin.
  • Birbirlerine yapışmaması için hamuru açarken ve kestikten sonra hafifçe unlayın.
  • Kestiğiniz eş büyüklükteki şeritleri üst üste koyarak istediğiniz kalınlıkta kesin.
  • Kestiğiniz makarnaları unladığınız bir tepsinin üzerine alın, üstlerine hafifçe un serperek kurumaya bırakın. Bir kaç saat sonra makarnanız hazır. Size sosunu düşünmek kalsın. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Kesme Erişte tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız unu sertlik oranı yüksek un tercih ederseniz hamurunuzun direnci o derece güçlü olur (baklavalık un gibi)

Kesme Erişte tarifi için servis önerisi

İyice kuruduktan sonra dilerseniz kavanozlara alarak 1 aya yakın muhafaza edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025