Ana sayfa » Sizden Gelenler » Kesme Dondurma Tarifi
Kesme Dondurma tarifi: Kesme Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kesme Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
Genellikle dondurma yapımında makine kullanmadığımız için buzlanma ile karşılaşırız. Bunun sebebi sütün içerisinde bulunan su. Sütü yaklaşık 35-40 dakika kısık ateşte çok iyi kaynattığınızda suyun buharlaşıp hacminin azaldığını görebilirsiniz. En büyük püf noktası da bu kısım diyebilirim. Sakız kıvamını verecek olansa tamamen orijinal salep. Kullanacağınız 1 dolu tatlı kaşığı salep dondurmanızın uzayan bir yapıda olmasını sağlayacak. Son olarak da kullanılan sütün türü ve kalitesi diyebilirim. Bulabilirseniz manda veya keçi sütü, eğer bulamazsanız da tam yağlı kaliteli bir inek sütü kullanmanızda fayda var.
Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?
TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin