Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kesme Çorbası Tarifi

Kesme Çorbası

Kesme Çorbası Tarifi

Kesme Çorbası tarifi: Kesme Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kesme Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kesme Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı kemik suyu (uzun süre ağır ateşte kaynamış)
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1/3 su bardağı su

Kesme Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı ve küçük doğranmış iri boy soğan konularak karamelize olması sağlanana kadar kavrulur.
  • Biber ve domates salçaları ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
  • Bu karışıma nane ve pul biber eklenir.
  • Ayrıca hazırlanmış olan kemik suyu ilave edilerek kaynatılır.
  • Kaynayan kemik suyuna bir su bardağı dolusu yeşil mercimek eklenerek 30 dakika kısık ateş üzerinde pişirilir.
  • Yeşil mercimeklerin pişmesi tamamlanınca içine aşağıda anlatıldığı şekilde hazırlanmış ve 5 mm genişlikte, fazla ince olmayan, hamur şeritleri atılır.
  • 15 dakika kadar yeşil mercimekler hamurlarla pişirilir. Ardından çorbanız servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.

Kesme Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunu mutlaka dinlendirmeye özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025