Kesme Çorbası Tarifi
Kesme Çorbası tarifi: Kesme Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kesme Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kesme Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 6 su bardağı kemik suyu (uzun süre ağır ateşte kaynamış)
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 1/3 su bardağı su
Kesme Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı ve küçük doğranmış iri boy soğan konularak karamelize olması sağlanana kadar kavrulur.
- Biber ve domates salçaları ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
- Bu karışıma nane ve pul biber eklenir.
- Ayrıca hazırlanmış olan kemik suyu ilave edilerek kaynatılır.
- Kaynayan kemik suyuna bir su bardağı dolusu yeşil mercimek eklenerek 30 dakika kısık ateş üzerinde pişirilir.
- Yeşil mercimeklerin pişmesi tamamlanınca içine aşağıda anlatıldığı şekilde hazırlanmış ve 5 mm genişlikte, fazla ince olmayan, hamur şeritleri atılır.
- 15 dakika kadar yeşil mercimekler hamurlarla pişirilir. Ardından çorbanız servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.
Kesme Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunu mutlaka dinlendirmeye özen gösterin.