Kesme Çorba Tarifi
Kesme Çorba tarifi: Kesme Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Kesme Çorba nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kesme Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük boy kase yoğurt
- 1 orta boy kase erişte
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı su
- 2 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Kesme Çorba tarifi nasıl yapılır?
- Orta büyüklükte bir tencereye tereyağını ve sıvı yağın koyun. Soğanı minik minik doğrayıp tencereye ekleyin, biraz kavurun.
- Domatesi rendeleyip tencereye ekleyin. Soğanla biraz pişirin.
- Suyu, tavuk suyunu ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca erişteyi ilave edin ve yumuşayıncaya dek pişirin.
- Pişen çorbaya yoğurdu yavaşça karıştırarak ekleyin.
- Maydanozu ilave edin. Servis sırasında kuru nane ekin ve öncelikle yayılan kokunun ardından tadının keyfine varın. Afiyet olsun!
Kesme Çorba tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurdun kesilmemesi için yoğurda çorbanın suyundan biraz ilave edin.Yoğurdu güzelce çırpıp pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayıp, daha sonra çorbayla buluşturun.