Kesme Aşı Tarifi
Kesme Aşı tarifi: Kesme Aşı için gerekli malzemeler nelerdir? Kesme Aşı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kesme Aşı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet büyük boy domates
- 2 bardak un
- 2 bardak yeşil mercimek
- 2 bardak erişte
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Kesme Aşı tarifi nasıl yapılır?
- Mercimeğimizi haşlıyoruz. Eriştemizi de haşlıyoruz. Tencerede 1 kaşık tereyağı ve 1 kasık sıvı yağı eritip soganımızı dograyıp kavuralım.
- Domatesi rendeleyip ekleyelim, salçamızı da ekleyip kavuralım.
- Mercimeği ve haşladığımız erişteyi ekleyip kaynar su koyup bir taşım kaynatalım.
- 2 bardak una, su ve tuz ekleyıp yoğuralım. Merdaneyle biraz açalım uzunlamasına kesip uzunlamasına yuvarlayalım. Ardından tencereye aktarıp pişirelim. Tuz ve baharatlarını da ekleyelim. Pişince sıcak sıcak servis edelim. Afiyetler olsun.