Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kesme Aşı Tarifi

Kesme Aşı

Kesme Aşı Tarifi

Kesme Aşı tarifi: Kesme Aşı için gerekli malzemeler nelerdir? Kesme Aşı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kesme Aşı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2 bardak un
  • 2 bardak yeşil mercimek
  • 2 bardak erişte
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Kesme Aşı tarifi nasıl yapılır?

  • Mercimeğimizi haşlıyoruz. Eriştemizi de haşlıyoruz. Tencerede 1 kaşık tereyağı ve 1 kasık sıvı yağı eritip soganımızı dograyıp kavuralım.
  • Domatesi rendeleyip ekleyelim, salçamızı da ekleyip kavuralım.
  • Mercimeği ve haşladığımız erişteyi ekleyip kaynar su koyup bir taşım kaynatalım.
  • 2 bardak una, su ve tuz ekleyıp yoğuralım. Merdaneyle biraz açalım uzunlamasına kesip uzunlamasına yuvarlayalım. Ardından tencereye aktarıp pişirelim. Tuz ve baharatlarını da ekleyelim. Pişince sıcak sıcak servis edelim. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025