Keşkül-ü Fukara Tarifi
Keşkül-ü Fukara tarifi: Keşkül-ü Fukara için gerekli malzemeler nelerdir? Keşkül-ü Fukara nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Keşkül-ü Fukara yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 su bardağı çiğ badem (çekilmiş)
Keşkül-ü Fukara tarifi nasıl yapılır?
- Çiğ bademleri 5 dakika kadar kaynar su da bekletip, kabuklarını soyuyoruz.
- 6 tane bir kenara ayırıp, diğerlerini çok ince olmayacak şekilde rondo da çekiyoruz.
- Tencereye, yumurta sarısı, şeker, nişasta ve sütü alarak sürekli karıştırarak muhallebiyi hazırlıyoruz.
- Muhallebi kıvam alınca içine badem ve Hindistan cevizi ekleyip, bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz ve kuplara pay ediyoruz. Üzerlerini badem ve fıstık ile süslüyoruz. Afiyet olsun.