Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Keşkül-ü Fukara Tarifi

Keşkül-ü Fukara

Keşkül-ü Fukara Tarifi

Keşkül-ü Fukara tarifi: Keşkül-ü Fukara için gerekli malzemeler nelerdir? Keşkül-ü Fukara nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Keşkül-ü Fukara yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı çiğ badem (çekilmiş)

Keşkül-ü Fukara tarifi nasıl yapılır?

  • Çiğ bademleri 5 dakika kadar kaynar su da bekletip, kabuklarını soyuyoruz.
  • 6 tane bir kenara ayırıp, diğerlerini çok ince olmayacak şekilde rondo da çekiyoruz.
  • Tencereye, yumurta sarısı, şeker, nişasta ve sütü alarak sürekli karıştırarak muhallebiyi hazırlıyoruz.
  • Muhallebi kıvam alınca içine badem ve Hindistan cevizi ekleyip, bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz ve kuplara pay ediyoruz.  Üzerlerini badem ve fıstık ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025