Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Keşkül-ü Fukara Tarifi

Keşkül-ü Fukara

Keşkül-ü Fukara Tarifi

Keşkül-ü Fukara tarifi: Keşkül-ü Fukara için gerekli malzemeler nelerdir? Keşkül-ü Fukara nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Keşkül-ü Fukara yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı çiğ badem
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket vanilya

Keşkül-ü Fukara tarifi nasıl yapılır?

  • Bademleri kabuklarından kolay şekilde çıkartmak için sıcak su dolu bir kabın içinde 10 dakika bekletelim. Ardından kabuklarını soyup rondoda un haline getirelim. Dilerseniz bademi direk kabuklu haliyle rondodan incelterek de kullanabilirsiniz.
  • Yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu, şeker, çekilmiş badem ve sütü bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirelim. Kıvam alıp kaynadığında altını kapatıp vanilyayı ekleyelim.
  • Kuplara eşit miktarda paylaştıralım. Üzerini süslemek size kalmış. Birkaç saat dinlendikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025