Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Keşkül Tarifi

Keşkül

Keşkül Tarifi

Keşkül tarifi: Keşkül için gerekli malzemeler nelerdir? Keşkül nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Keşkül yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 çay bardağı toz badem

Servisi için:

  • 12 adet badem
  • 1 yemek kaşığı file antep fıstığı

Keşkül tarifi nasıl yapılır?

  • Toz şeker, pirinç unu ve toz bademi derin bir tencereye aktarın.
  • Sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp tüm malzemelerin pürüzsüzce birleştiğine emin olun.
  • Orta-kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak kıvamı hafifçe koyulaşıncaya dek yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Krema kıvamına geldiğinde ocaktan alın.  Keşkülün kıvamı muhallebi kadar yoğun olmamasına özen gösterin.
  • Pişen keşkülü servis kaselerine paylaştırın. Önce ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Ardından buzdolabına alarak dinlendirin.
  • Servis etmeden önce üzerlerini  badem ve file Antep fıstığı ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin, işte bu kadar!

Keşkül tarifinin püf noktası nedir?

Keşkül de sütlaç ve tavuk göğsü gibi piştikten sonra çok yoğun bir kıvamda olmamalı. İçerisinde pirinç unu olduğu ve soğuyunca kıvamını bulacağı için kontrollü olarak pişirin. Eğer buğday nişastası kullanırsanız daha tok ve yoğun bir kıvamı olacaktır, dilerseniz pirinç unu yerine 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025