Keşkül Tarifi
Keşkül tarifi: Keşkül için gerekli malzemeler nelerdir? Keşkül nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Keşkül yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz badem (ben robotta çektim bademleri)
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı su
Keşkül tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, toz badem ve vanilyayı alarak çırpalım. Homojen bir kıvam aldığında ocağa alalım ve orta ateşte 10 dakika boyunca karıştırarak pişirelim.
- Süt kaynayınca nişasta ve suyu bir kasede karıştırıp tencereye ilave edelim ve kıvam alana kadar karıştıralım.
- Keşkül katılaşmaya, kıvam almaya başladığında bir tahta kaşığı keşküle batıralım ve çıkarıp parmağımızla orta kısmına bir şerit çekelim.
- Eğer şerit olduğu gibi yerinde duruyorsa keşkülün kıvamı tam olmuş demektir. Hazır olan keşkülleri sunum kaselerine dökerek soğuduktan sonra afiyetle yiyelim.