Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Keşkül Tarifi

Keşkül

Keşkül Tarifi

Keşkül tarifi: Keşkül için gerekli malzemeler nelerdir? Keşkül nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Keşkül yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz badem (ben robotta çektim bademleri)
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı su

Keşkül tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, toz badem ve vanilyayı alarak çırpalım. Homojen bir kıvam aldığında ocağa alalım ve orta ateşte 10 dakika boyunca karıştırarak pişirelim.
  • Süt kaynayınca nişasta ve suyu bir kasede karıştırıp tencereye ilave edelim ve kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Keşkül katılaşmaya, kıvam almaya başladığında bir tahta kaşığı keşküle batıralım ve çıkarıp parmağımızla orta kısmına bir şerit çekelim.
  • Eğer şerit olduğu gibi yerinde duruyorsa keşkülün kıvamı tam olmuş demektir. Hazır olan keşkülleri sunum kaselerine dökerek soğuduktan sonra afiyetle yiyelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025