Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Keşkek Tarifi

Keşkek

Keşkek Tarifi

Keşkek tarifi: Keşkek için gerekli malzemeler nelerdir? Keşkek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Keşkek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet dana incik (kemikli et veya biftek de olabilir)
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 su bardağı nohut (ıslatılmış, şişmiş)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su

Keşkek tarifi nasıl yapılır?

  • Dana incik, yıkanmış buğday ve nohudu düdüklü tencereye koyun. 6 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. 1 saat kaynatın kısık ateşte ardından kemikleri ve parça etleri içinden çıkartın.
  • Diğer malzemeleri özdeşleşinceye kadar karıştırın veya bir blender yardımıyla ara ara ezerek püre haline getirin.
  • Servis yaparken çıkarttığınız eti üzerine görseldeki gibi yerleştirin, tereyağı ve toz biberi üzerine dökün. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025