Keşkek Tarifi
Keşkek tarifi: Keşkek için gerekli malzemeler nelerdir? Keşkek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Keşkek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet dana incik (kemikli et veya biftek de olabilir)
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 2 su bardağı nohut (ıslatılmış, şişmiş)
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
Keşkek tarifi nasıl yapılır?
- Dana incik, yıkanmış buğday ve nohudu düdüklü tencereye koyun. 6 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. 1 saat kaynatın kısık ateşte ardından kemikleri ve parça etleri içinden çıkartın.
- Diğer malzemeleri özdeşleşinceye kadar karıştırın veya bir blender yardımıyla ara ara ezerek püre haline getirin.
- Servis yaparken çıkarttığınız eti üzerine görseldeki gibi yerleştirin, tereyağı ve toz biberi üzerine dökün. Afiyet olsun.