Kerevizli Nohut Yemeği Tarifi
Kerevizli Nohut Yemeği tarifi: Kerevizli Nohut Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kerevizli Nohut Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Kerevizli Nohut Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı (silme) un
- 1 bağ kereviz sapı
- 2 adet kereviz
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2,5 bardak su
Kerevizli Nohut Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayın. Havucu yarım ay şeklinde, kereviz saplarını ve kerevizi de irice doğrayın.
- Tencereye sıvı yağı koyun. Önce soğanları ekleyip hafifçe soteleyin. Ardından havuçları ekleyin. Unu üzerine serpiştirdikten sonra karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Kereviz saplarını ve kerevizi ekledikten sonra karıştırıp biraz daha soteleyin. Ardından nohutları da koyun. Üzerine de baharatları ve suyunu ekledikten sonra 25 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun!