Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kerevizli Kabak Çorbası Tarifi

Kerevizli Kabak Çorbası

Kerevizli Kabak Çorbası Tarifi

Kerevizli Kabak Çorbası tarifi: Kerevizli Kabak Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kerevizli Kabak Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kerevizli Kabak Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet küçük boy kereviz
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet sakız kabak
  • 3 su bardağı su (arzuya göre et suyu)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kerevizli Kabak Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tencerede tereyağını eritin. Sırasıyla küp doğradığınız soğan, kereviz, kabak ve sarımsağı kavurun.
  • Sebzeler yumuşayınca tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
  • Et suyu veya suyu başka bir kapta ısıtın ve sebzelere ilave edin. Bir taşım kaynatıp, kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Kerevize çatal batırın, eğer çataldan rahatlıkla çıkıyorsa ocağın altını kapatın. Çorbayı blenderdan geçirin.

Kerevizli Kabak Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Eğer kıvam çok katı olduysa sıcak su ilave edin ve tuz karabiber eklenmesi gerekiyor mu diye kontrol edip, gerekiyorsa lezzetlendirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025