Kerevizli Börek Tarifi
Kerevizli Börek tarifi: Kerevizli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kerevizli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet orta boy
Kerevizli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 1 adet orta boy kereviz
- 100 gram kıyma
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 4 adet yufka
Yufkaya sürmek için:
- 1 şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kerevizli Börek tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizi rendeliyoruz. Yağı tavaya koyup kızdıktan sonra kerevizi koyuyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra kıymayı ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kıymanın rengi iyice dönünce tuzu ve karabiberi ilave edip ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yufkayı dörde bölüyoruz.
- Maden suyu ve yağ karışımından fırçayla her yerine sürüyoruz.
- Yufkanın geniş kısmına kerevizli harcımızından bir miktar koyup geniş olacak şekilde sarıyoruz, tepsiye diziyoruz.
- Kalan sosu yufkaların üzerine sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Kerevizli Börek tarifinin püf noktası nedir?
İç harcına dilerseniz, havuç rendeleyebilirsiniz ve sevdiğiniz baharatlardan ekleyebilirsiniz.