Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kerevizli Börek Tarifi

Kerevizli Börek

Kerevizli Börek Tarifi

Kerevizli Börek tarifi: Kerevizli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kerevizli Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kerevizli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek için:

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 100 gram kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet yufka

Yufkaya sürmek için:

  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kerevizli Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Kerevizi rendeliyoruz. Yağı tavaya koyup kızdıktan sonra kerevizi koyuyoruz.
  • Biraz kavurduktan sonra kıymayı ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Kıymanın rengi iyice dönünce tuzu ve karabiberi ilave edip ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yufkayı dörde bölüyoruz.
  • Maden suyu ve yağ karışımından fırçayla her yerine sürüyoruz.
  • Yufkanın geniş kısmına kerevizli harcımızından bir miktar koyup geniş olacak şekilde sarıyoruz, tepsiye diziyoruz.
  • Kalan sosu yufkaların üzerine sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıkınca servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Kerevizli Börek tarifinin püf noktası nedir?

İç harcına dilerseniz, havuç rendeleyebilirsiniz ve sevdiğiniz baharatlardan ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025