Kerevizli Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Kerevizli Bal Kabağı Çorbası tarifi: Kerevizli Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kerevizli Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kerevizli Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 750 gram bal kabağı
- 1 paket hindistan cevizi sütü
- 1 adet kereviz
- 1 avuç kereviz yaprağı
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı karaman kimyonu
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 avuç maydanoz yaprağı
- 3 adet acı biber
- 1 bardak su
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kişniş tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet besbase
Kerevizli Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Küp şeklinde doğradığınız bal kabağı, kereviz, soğan ve rende sarımsağı bir bardak su, tuz, karabiber, muskat rendesi, zerdeçal ve kişniş tozunu ekleyerek yaklaşık 20 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- El blenderı yardımıyla püre haline getirin.
- Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve karıştırın. Baharatlarını ilave edin. Çorbanız çok kıvamlı ise biraz sıcak su ekleyin. Tekrar ocağa alın. Besbaseyi ekleyin. Besbase yada macis bitkisi muskat cevizini file gibi kaplayan altın portakal rengindeki zardır.
- İnce kıyılmış kereviz yaprağı ve dilerseniz kurutulmuş acı biberi ekleyip düşük ısıda bir taşım kaynatın. Servis yaparken üzerini maydanoz yapraklar ile süsleyin.
Kerevizli Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz besbase olmadan da tarifimizi deneyebilirsiniz.