Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk Tarifi

Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk

Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk Tarifi

Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk tarifi: Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 adet kestane mantarı
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 dal taze kekik
  • 100 gram arpacık soğan
  • 600 mililitre tavuk suyu
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1 tutam kereviz yaprağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı krema
  • 4 adet tavuk göğsü
  • 70 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)

Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Yağlanmış döküm tavaya, 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyin.
  • Doğranmış kestane mantarlarını tavaya aktarın ve suyunu salıp, çekene kadar soteleyin.
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, taze kekik ve arpacık soğanları da ilave edip sotelemeye devam edin.
  • Tavuk suyunu azar azar ekleyin ve su çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Bir blender kasesinde kereviz sapı, kereviz yaprakları, sarımsak, tuz ve kremayı Vestel Tarçın El Blender'ı ile çekin.
  • Blender yardımıyla çektiğiniz kremalı sosu döküm tavanın içerisine aktarın ve koyulaşana kadar çekin.
  • Ayrı bir tavada tavukları önlü arkalı kızartın.
  • Kızaran tavukları, döküm tavada bulunan sosun içerisine aktarın.
  • Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ekleyip, 190 derece fırında 25 dakika kadar pişirin ve dilerseniz patates püresi ile servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025