Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk Tarifi
Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk tarifi: Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 10 adet kestane mantarı
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 3 dal taze kekik
- 100 gram arpacık soğan
- 600 mililitre tavuk suyu
- 2 adet kereviz sapı
- 1 tutam kereviz yaprağı
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı krema
- 4 adet tavuk göğsü
- 70 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
Kereviz Saplı & Mantarlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Yağlanmış döküm tavaya, 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyin.
- Doğranmış kestane mantarlarını tavaya aktarın ve suyunu salıp, çekene kadar soteleyin.
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, taze kekik ve arpacık soğanları da ilave edip sotelemeye devam edin.
- Tavuk suyunu azar azar ekleyin ve su çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Bir blender kasesinde kereviz sapı, kereviz yaprakları, sarımsak, tuz ve kremayı Vestel Tarçın El Blender'ı ile çekin.
- Blender yardımıyla çektiğiniz kremalı sosu döküm tavanın içerisine aktarın ve koyulaşana kadar çekin.
- Ayrı bir tavada tavukları önlü arkalı kızartın.
- Kızaran tavukları, döküm tavada bulunan sosun içerisine aktarın.
- Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ekleyip, 190 derece fırında 25 dakika kadar pişirin ve dilerseniz patates püresi ile servis edin.