Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kereviz Sapı Salatası Tarifi

Kereviz Sapı Salatası

Kereviz Sapı Salatası Tarifi

Kereviz Sapı Salatası tarifi: Kereviz Sapı Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Sapı Salatası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kereviz Sapı Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy pancar turşusu
  • 1 demet kereviz sapı
  • 1 adet orta boy kurabiye turbu
  • 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 adet taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  • 1 tatlı kaşığı sumak (arzuya göre)

Kereviz Sapı Salatası tarifi nasıl yapılır?

  • Kereviz saplarını yapraklarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra kurulayın. Kurabiye turbu kabuğunu ince bir şekilde soyun.
  • Pancar turşusu, turp ve yapraklarıyla birlikte kereviz saplarını, birbirleriyle uyumlu olacak boyutlarda kesip salata kasesine alın.
  • Salatanın sosunu hazırlamak için; taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kapta karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu, salatanın üzerine gezdirdikten sonra karıştırın ve bu soğuk havalarda ilaç niyetine afiyetle tüketin.

Kereviz Sapı Salatası tarifinin püf noktası nedir?

Pancarı; turşu, haşlama ya da çiğ olarak kullanabilirsiniz.Pancarı haşlamayı tercih edecekseniz; kaynar suda pancarın boyutuna göre 10-15 dakika kadar pişirin. Rengini dışarı vermemesi için haşlama esnasında delmemeye özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025