Kereviz Püresi Tarifi
Kereviz Püresi tarifi: Kereviz Püresi için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Püresi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 porsiyon
Kereviz Püresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy kereviz
- 1/2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- 1,5 çay bardağı süt
Kereviz Püresi tarifi nasıl yapılır?
- Orta boy bir tencereye iri doğranmış soğanlar, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek kısık ateşte bir iki dakika terletin.
- Kerevizleri soyun ve iri parçalar halinde kesip tencere alın. Kerevizleri de tenceredeki malzemeler ile ısınana kadar kısık ateşte soteleyin.
- Üzerine sıcak suyu ekleyip çok kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
- Kerevizler yumuşayınca azar azar süt ekleyerek püre kıvamı alana kadar blenderden geçirin.
- Püreyi fazla suyu buharlaşması için bir iki dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin.
- Dilerseniz servis esnasında bolca karabiber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.