Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kereviz Püresi Tarifi

Kereviz Püresi

Kereviz Püresi Tarifi

Kereviz Püresi tarifi: Kereviz Püresi için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Püresi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kereviz Püresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 çay bardağı süt

Kereviz Püresi tarifi nasıl yapılır?

  • Orta boy bir tencereye iri doğranmış soğanlar, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek kısık ateşte bir iki dakika terletin.
  • Kerevizleri soyun ve iri parçalar halinde kesip tencere alın. Kerevizleri de tenceredeki malzemeler ile ısınana kadar kısık ateşte soteleyin.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyip çok kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
  • Kerevizler yumuşayınca azar azar süt ekleyerek püre kıvamı alana kadar blenderden geçirin.
  • Püreyi fazla suyu buharlaşması için bir iki dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin.
  • Dilerseniz servis esnasında bolca karabiber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025