Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kereviz Dürüm Tarifi

Kereviz Dürüm

Kereviz Dürüm Tarifi

Kereviz Dürüm tarifi: Kereviz Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Dürüm nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kereviz Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Fırınlamak için:

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sotelemek için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Servis için:

  • 1/2 adet domates (dilimlenmiş)
  • 2 dal taze nane
  • 1/2 adet kırmızı soğan (dilimlenmiş)
  • 2 adet lavaş

Kereviz Dürüm tarifi nasıl yapılır?

  • Kerevizi soyun ve dört kalın halka şeklinde kesin.
  • Kereviz dilimlerini tuz, karabiber ve zeytinyağı ile ovun, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye koyup 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
  • Pişen kerevizleri şeritler halinde kesin, yüksek sıcaklıkta ısıtılmış tavada zeytinyağı ve baharatlar ile bir dakika soteleyin.
  • Sos malzemelerini bir kapta karıştırın, sosu inceltmek için az miktarda su da kullanabilirsiniz.
  • Servis için lavaşları kerevizlerin üzerinde ısıtın. Sıcak lavaşların üzerine kereviz dilimlerini koyun.
  • Taze otlar, domates ve soğanı ekleyin. Son olarak sosu da gezdirip ister açık isterseniz de katlayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025