Kereviz Dürüm Tarifi
Kereviz Dürüm tarifi: Kereviz Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Dürüm nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kereviz Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Fırınlamak için:
- 1 adet orta boy kereviz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sotelemek için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sos için:
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 adet limonun suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Servis için:
- 1/2 adet domates (dilimlenmiş)
- 2 dal taze nane
- 1/2 adet kırmızı soğan (dilimlenmiş)
- 2 adet lavaş
Kereviz Dürüm tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizi soyun ve dört kalın halka şeklinde kesin.
- Kereviz dilimlerini tuz, karabiber ve zeytinyağı ile ovun, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye koyup 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
- Pişen kerevizleri şeritler halinde kesin, yüksek sıcaklıkta ısıtılmış tavada zeytinyağı ve baharatlar ile bir dakika soteleyin.
- Sos malzemelerini bir kapta karıştırın, sosu inceltmek için az miktarda su da kullanabilirsiniz.
- Servis için lavaşları kerevizlerin üzerinde ısıtın. Sıcak lavaşların üzerine kereviz dilimlerini koyun.
- Taze otlar, domates ve soğanı ekleyin. Son olarak sosu da gezdirip ister açık isterseniz de katlayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.