Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kereviz Dolması Tarifi

Kereviz Dolması

Kereviz Dolması Tarifi

Kereviz Dolması tarifi: Kereviz Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Dolması nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kereviz Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 bardak taze bezelye
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı sirke
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 adet limonun suyu

Kereviz Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Kerevizin kabuğunu soyup daire şeklinde kesiyoruz ve hazırladığımız su ve sirkeli karışımın içine koyuyoruz.
  • Su ve sirkeli su karışımını düdüklünün içine döküp kerevizleri beş dakika haşlıyoruz.
  • Havuç ve patatesi küp küp doğruyoruz ve haşlıyoruz.n(Bezelyeler daha geç piştiği için önden bezelyeleri haşlayabilirsiniz.)
  • Garnitür malzemeleri haşlanınca suyunu süzüp zeytinyağı ve limon suyunu ekliyoruz.
  • Kerevizlerin üzerine bu malzemeleri aktarıyoruz. Bir tencereye dizip biraz su ve zeytinyağı ilavesiyle pişiriyoruz. Ardından servis ediyoruz! Afiyetler olsun!

Kereviz Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Kerevizin limon yerine sirkeli su ile haşlamak kerevizin hiç kokusunun kalmamasını sağlıyor ve kararmasını engelliyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Kereviz Dolması ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021