Kereviz Dolma Tarifi
Kereviz Dolma tarifi: Kereviz Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Dolma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kereviz Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kereviz
- 1 adet limon
- 1 kavanoz konserve haşlanmış garnitür
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
- 3 dal dereotu (arzuya göre)
Kereviz Dolma tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanları ince ince doğrayın.
- Zeytinyağını tavada biraz kızdırın.
- Doğradığınız soğanları pembe renk alana kadar kavurun.
- Aldığınız hazır garnitürü ve yıkadığınız kereviz saplarını soğanların içine atıp birkaç sefer çevirin ve altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
- Yıkayıp soyduğunuz kerevizleri ortadan ikiye bölün ve hafif yumuşayana kadar haşlayın. (5-6 dakika)
- Haşlanan kerevizlerin ortalarını bir kaşık yardımıyla oyun.
- Ortasını oyduğunuz kerevizleri bir tencereye yerleştirin.
- Hazırlamış olduğunuz garnitürlü içi bir kaşık yardımıyla kerevizlerin içine doldurun.
- Ben ekşi sevdiğim için 1 limon suyu sıktım ama yarım limon da sıkabilirsiniz; sıktığınız limon suyunu tencereye ekleyin.
- Kerevizlerin yarısına gelecek şekilde kaynamış suyu tencereye boşaltıp kerevizler dağılmayacak şekilde yumuşayana kadar pişirin.
- Afiyet olsun.
Kereviz Dolma tarifinin püf noktası nedir?
Kısık ateşte pişirin.
Kereviz Dolma tarifi için servis önerisi
İsteğe bağlı olarak servis öncesinde üzerine dereotu doğrayabilirsiniz.