Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kereviz Dolma Tarifi

Kereviz Dolma

Kereviz Dolma Tarifi

Kereviz Dolma tarifi: Kereviz Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Dolma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kereviz Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet kereviz
  • 1 adet limon
  • 1 kavanoz konserve haşlanmış garnitür
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
  • 3 dal dereotu (arzuya göre)

Kereviz Dolma tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru soğanları ince ince doğrayın.
  • Zeytinyağını tavada biraz kızdırın.
  • Doğradığınız soğanları pembe renk alana kadar kavurun.
  • Aldığınız hazır garnitürü ve yıkadığınız kereviz saplarını soğanların içine atıp birkaç sefer çevirin ve altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
  • Yıkayıp soyduğunuz kerevizleri ortadan ikiye bölün ve hafif yumuşayana kadar haşlayın. (5-6 dakika)
  • Haşlanan kerevizlerin ortalarını bir kaşık yardımıyla oyun.
  • Ortasını oyduğunuz kerevizleri bir tencereye yerleştirin.
  • Hazırlamış olduğunuz garnitürlü içi bir kaşık yardımıyla kerevizlerin içine doldurun.
  • Ben ekşi sevdiğim için 1 limon suyu sıktım ama yarım limon da sıkabilirsiniz; sıktığınız limon suyunu tencereye ekleyin.
  • Kerevizlerin yarısına gelecek şekilde kaynamış suyu tencereye boşaltıp kerevizler dağılmayacak şekilde yumuşayana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

Kereviz Dolma tarifinin püf noktası nedir?

Kısık ateşte pişirin.

Kereviz Dolma tarifi için servis önerisi

İsteğe bağlı olarak servis öncesinde üzerine dereotu doğrayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025