Kereviz Çorbası Tarifi
Kereviz Çorbası tarifi: Kereviz Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kereviz Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı  tereyağı
 - 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 adet  kuru soğan
 - 2 diş  sarımsak
 - 2 adet orta boy  kereviz
 - 1 adet  defne yaprağı
 - 3 su bardağı  süt
 
Üzeri için:
- 1 adet  havuç
 - 3 dilim  çemensiz pastırma
 - 1/2 çay bardağı  fındık içi
 - 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
 
Kereviz Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye öncelikle zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Üzerine piyaz soğan ve sarımsağı ekleyin ve hafifçe tuzlayarak renk aldırmadan yumuşayana kadar pişirin.
 - Kerevizlerin kabuklarını soyun ve büyük parçalar halinde tencereye ekleyin. Kerevizler ısınınca üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin.
 - Üzerine bir adet defne yaprağı ve yağlı kağıt ile kararmaması için kapatın. Kısık ateşte kerevizler püre olana kadar pişirin.
 - Pişen kerevizlerin içinden defne yaprağını çıkartın. Blender yardımı ile süt ekleyerek karışımı pürüzsüz hale getirin. Çorbanızı koyu seviyorsanız süt miktarını azaltabilirsiniz.
 - Üzeri için tavada havuç, pastırma ve fındıkları küçük küpler halinde zeytinyağı ile kavurun.
 - Çorbayı tabağa aldıktan sonra üzerine pastırmalı karışımdan ekleyin dilerseniz dereotu ve bir miktar daha zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.