Kereviz Çorbası Tarifi
Kereviz Çorbası tarifi: Kereviz Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kereviz Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 adet defne yaprağı
- 3 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1 adet havuç
- 3 dilim çemensiz pastırma
- 1/2 çay bardağı fındık içi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kereviz Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye öncelikle zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Üzerine piyaz soğan ve sarımsağı ekleyin ve hafifçe tuzlayarak renk aldırmadan yumuşayana kadar pişirin.
- Kerevizlerin kabuklarını soyun ve büyük parçalar halinde tencereye ekleyin. Kerevizler ısınınca üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin.
- Üzerine bir adet defne yaprağı ve yağlı kağıt ile kararmaması için kapatın. Kısık ateşte kerevizler püre olana kadar pişirin.
- Pişen kerevizlerin içinden defne yaprağını çıkartın. Blender yardımı ile süt ekleyerek karışımı pürüzsüz hale getirin. Çorbanızı koyu seviyorsanız süt miktarını azaltabilirsiniz.
- Üzeri için tavada havuç, pastırma ve fındıkları küçük küpler halinde zeytinyağı ile kavurun.
- Çorbayı tabağa aldıktan sonra üzerine pastırmalı karışımdan ekleyin dilerseniz dereotu ve bir miktar daha zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.