Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kereviz Çorbası Tarifi

Kereviz Çorbası

Kereviz Çorbası Tarifi

Kereviz Çorbası tarifi: Kereviz Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kereviz Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 adet havuç
  • 3 dilim çemensiz pastırma
  • 1/2 çay bardağı fındık içi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kereviz Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencereye öncelikle zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Üzerine piyaz soğan ve sarımsağı ekleyin ve hafifçe tuzlayarak renk aldırmadan yumuşayana kadar pişirin.
  • Kerevizlerin kabuklarını soyun ve büyük parçalar halinde tencereye ekleyin. Kerevizler ısınınca üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Üzerine bir adet defne yaprağı ve yağlı kağıt ile kararmaması için kapatın. Kısık ateşte kerevizler püre olana kadar pişirin.
  • Pişen kerevizlerin içinden defne yaprağını çıkartın. Blender yardımı ile süt ekleyerek karışımı pürüzsüz hale getirin. Çorbanızı koyu seviyorsanız süt miktarını azaltabilirsiniz.
  • Üzeri için tavada havuç, pastırma ve fındıkları küçük küpler halinde zeytinyağı ile kavurun.
  • Çorbayı tabağa aldıktan sonra üzerine pastırmalı karışımdan ekleyin dilerseniz dereotu ve bir miktar daha zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025