Kereviz Çorbası Tarifi
Kereviz Çorbası tarifi: Kereviz Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kereviz Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy kök kereviz ( yaprak ve sap kısımlarıyla
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kereviz Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanı yarım ay şeklinde piyazlık doğrayın. Sarımsakları küçük parçalar halinde kesin.
- Kabuğunu soyduğunuz havucu, ince dilimler halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz kerevizleri küp şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Piyazlık doğranmış kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar zeytinyağında soteleyin.
- İnce dilimlenmiş havucu katıp, soteleme işlemini sürdürün. Küp küp doğranmış kerevizleri ekleyin ve karıştırın.
- Tencereye sebzelerin seviyesine gelecek kadar yaklaşık 3 su bardağı sıcak suyu katın ve kapağı kapalı şekilde 30 dakika kadar pişirin.
- Havuçlar çatalla ezilecek kıvama geldiyse çorbayı ocaktan alın.
- Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber katıp, damak tadınıza göre çorbayı çeşnilendirin.
- Taneli olan çorbayı blenderdan geçirin. Eğer kıvamı sizin için çok koyu ise 1-2 su bardağı sıcak su ekleyip, bir taşım daha kaynatın.
- İnce ince doğranmış kereviz sapı ve yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kereviz Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Kerevizin kararmaması için; kerevizleri soymadan önce yanınızda limon suyu bulundurun. Kerevizleri soyarken bıçağı limonlayın ve limon suyu ile kestiğiniz parçaları ovuşturun. Arzuya göre; kerevizleri, su dolu bir kapta limon suyuyla birlikte de bekletebilirsiniz.