Kerebiç Kurabiyesi Tarifi
Kerebiç Kurabiyesi tarifi: Kerebiç Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kerebiç Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Kerebiç Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 200 gram margarin
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 su bardağı un (Aldığı kadar)
İçi için:
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı şeker
Kerebiç Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru hazırlamak için margarini şeker, yumurta ve zeytinyağı ile çırpalım.
- Kalan malzemeleri de ekleyip unu azar azar ekleyelim ve ele yapışmayan fazla da sert olmayan bir hamur elde edelim.
- Streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
- İç harç için malzemeleri birbirine katıp karıştıralım.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartalım.
- Kerebiç tahtasını unlayalım ve hamuru içine bastıralım. Ortasını açıp cevizden bir çay kaşığı koyup üst kısmını düzleştirip kapatalım.
- Her uygulamada tahtayı hafif unlayalım.
- Tahtayı tezgaha hafif vurup kerebiçi içinden çıkartalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altları hafif renk değiştirene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kerebiç Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Üzerinin pişerken renk değiştirmemesine dikkat edin.