Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kerebiç Kurabiyesi Tarifi

Kerebiç Kurabiyesi

Kerebiç Kurabiyesi Tarifi

Kerebiç Kurabiyesi tarifi: Kerebiç Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kerebiç Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kerebiç Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 200 gram margarin
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı un (Aldığı kadar)

İçi için:

  • 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı şeker

Kerebiç Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru hazırlamak için margarini şeker, yumurta ve zeytinyağı ile çırpalım.
  • Kalan malzemeleri de ekleyip unu azar azar ekleyelim ve ele yapışmayan fazla da sert olmayan bir hamur elde edelim.
  • Streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
  • İç harç için malzemeleri birbirine katıp karıştıralım.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartalım.
  • Kerebiç tahtasını unlayalım ve hamuru içine bastıralım. Ortasını açıp cevizden bir çay kaşığı koyup üst kısmını düzleştirip kapatalım.
  • Her uygulamada tahtayı hafif unlayalım.
  • Tahtayı tezgaha hafif vurup kerebiçi içinden çıkartalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altları hafif renk değiştirene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Kerebiç Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?

Üzerinin pişerken renk değiştirmemesine dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025