Kerebiç Kurabiye Tarifi
Kerebiç Kurabiye tarifi: Kerebiç Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kerebiç Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet büyük boy
Kerebiç Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 kase fıstık içi
Kerebiç Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve unu kontrollü bırakın.
- Çok sert bir hamur olmayacak kıvamda yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde alın ve elinizde içli köfte açar gibi açın.
- İçine 1 tatlı kaşığı fıstık bırakıp kapatın. Kerebiç kabında bastırın.
- Ters çevirince hızlı şekilde yere vurun ve bu şekilde yaptıktan sonra önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Üzeri çok pembeleşmeden fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Kerebiç Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz; cevizli, tarçınlı bir iç harç da hazırlayabilirsiniz.