Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kerebiç Kurabiye Tarifi

Kerebiç Kurabiye

Kerebiç Kurabiye Tarifi

Kerebiç Kurabiye tarifi: Kerebiç Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kerebiç Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kerebiç Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1 kase fıstık içi

Kerebiç Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve unu kontrollü bırakın.
  • Çok sert bir hamur olmayacak kıvamda yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde alın ve elinizde içli köfte açar gibi açın.
  • İçine 1 tatlı kaşığı fıstık bırakıp kapatın. Kerebiç kabında bastırın.
  • Ters çevirince hızlı şekilde yere vurun ve bu şekilde yaptıktan sonra önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Üzeri çok pembeleşmeden fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Kerebiç Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz; cevizli, tarçınlı bir iç harç da hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025