Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kerebiç Kurabiye Tarifi

Kerebiç Kurabiye

Kerebiç Kurabiye Tarifi

Kerebiç Kurabiye tarifi: Kerebiç Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kerebiç Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kerebiç Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gram tereyağı (ya da margarin)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un

İç harcı için:

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Kerebiç Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Pudra şekeri ve margarini yoğuruyoruz.
  • Yumurta sarılarını tek tek ekleyip yoğuruyoruz.
  • İrmiği ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Vanilya, kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuruyoruz.
  • Ne sert ne yumuşak normal bir hamur elde edip kalıpta şekil veriyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz.
  • Tabanı pembeleşince fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025