Kerebiç Kurabiye Tarifi
Kerebiç Kurabiye tarifi: Kerebiç Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kerebiç Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Kerebiç Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gram tereyağı (ya da margarin)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
İç harcı için:
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kerebiç Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Pudra şekeri ve margarini yoğuruyoruz.
- Yumurta sarılarını tek tek ekleyip yoğuruyoruz.
- İrmiği ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuruyoruz.
- Ne sert ne yumuşak normal bir hamur elde edip kalıpta şekil veriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz.
- Tabanı pembeleşince fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.