Kepekli Yulaflı Kek Tarifi
Kepekli Yulaflı Kek tarifi: Kepekli Yulaflı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kepekli Yulaflı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Kepekli Yulaflı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 büyük su bardağı şeker
- 1 büyük su bardağı süt
- 1 büyük su bardağı sıvı yağ
- 2 büyük su bardağı kepekli un
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı yulaf
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı (silme) tarçın
- 1 paket kabartma tozu
Kepekli Yulaflı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kek hamurunu hazırlamadan önce kek kalıbımızı bir parça tereyağı ile güzelce yağlayıp, yulafları kabın içine serpiyoruz. Yulaflar pişince hem göze hoş gelecek hem de çıtır çıtır ayrı bir lezzet katacak.
- Yumurtaları bir kapta çırpıyoruz, ardından şeker ve sütle buluşturup şöyle bir köpürtüyoruz.
- Sıvı yağı da ekledikten sonra 2 su bardağı kepekli unu ilave edip kabartma tozunu üzerine serptik mi karıştırmaya başlayabiliriz.
- 2 yemek kaşığı kakao ve 1 çay kaşığı tarçını ekleyip son bir kez karıştırın, bu aşamada tadım serbest. Cevizi de ekledikten sonra, kek artık fırın yolcusu.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kepekli Yulaflı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekimizi önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz. Ama yine de herkes fırının huyuna göre süreyi azaltıp çoğaltabilir, fırın penceresinden bakmakta fayda var.
Kepekli Yulaflı Kek tarifi için servis önerisi
Tarifteki haliyle hazırladığınız keki, çocuklara üzerine çikolata sos dökerek de servis edebilirsiniz.