Kepekli Poğaça Tarifi
Kepekli Poğaça tarifi: Kepekli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kepekli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Kepekli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı yedi tahıllı un karışımı
- 1 su bardağı kepekli un
- 1 su bardağı light ılık süt
- 1 çay bardağı fındık/zeytinyağı karışımı
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta beyazı
Peynirli iç harcı için:
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1/2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Kepekli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Poğaçanın hamuru için; ılık durumda olan light sütü, zeytinyağı ve fındık yağı ile karıştırın.
- Toz şeker ve kuru mayayı katıp, aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
- Yedi tahıllı un karışımı, kepekli un ve tuzu ayrı bir kasede harmanlayın.
- Un karışımını, yumurta beyazı ve ılık süt ile beklettiğiniz kuru maya karışımı ile harmanlayın.
- Hamur toparlandığında üzerine nemli bir mutfak bezi kapatıp, 1 saat kadar bekletin.
- Peynirli iç harcı için; lor peyniri, ince çekilmiş ceviz içi, tatlı kırmızı biber ve karabiberi ayrı bir kapta harmanlayın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Orta kısımlarına peynirli iç harç yerleştirip, kapatın.
- Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak yerleştirin.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif bir şekilde kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Sabah kahvaltısı için bulut kadar hafif ve doyurucu kepekli poğaçalar hazır. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Kepekli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
İç harcının pişme esnasında dışarı taşmaması için; poğaçaları kapattığınız uç kısımlarını sıkıca sabitleyin, parmak uçlarınızla kenar kısımlarına bastırın.