Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kepekli Poğaça Tarifi

Kepekli Poğaça

Kepekli Poğaça Tarifi

Kepekli Poğaça tarifi: Kepekli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kepekli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kepekli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı yedi tahıllı un karışımı
  • 1 su bardağı kepekli un
  • 1 su bardağı light ılık süt
  • 1 çay bardağı fındık/zeytinyağı karışımı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı

Peynirli iç harcı için:

  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1/2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Kepekli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Poğaçanın hamuru için; ılık durumda olan light sütü, zeytinyağı ve fındık yağı ile karıştırın.
  • Toz şeker ve kuru mayayı katıp, aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
  • Yedi tahıllı un karışımı, kepekli un ve tuzu ayrı bir kasede harmanlayın.
  • Un karışımını, yumurta beyazı ve ılık süt ile beklettiğiniz kuru maya karışımı ile harmanlayın.
  • Hamur toparlandığında üzerine nemli bir mutfak bezi kapatıp, 1 saat kadar bekletin.
  • Peynirli iç harcı için; lor peyniri, ince çekilmiş ceviz içi, tatlı kırmızı biber ve karabiberi ayrı bir kapta harmanlayın.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Orta kısımlarına peynirli iç harç yerleştirip, kapatın.
  • Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak yerleştirin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif bir şekilde kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Sabah kahvaltısı için bulut kadar hafif ve doyurucu kepekli poğaçalar hazır. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Kepekli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

İç harcının pişme esnasında dışarı taşmaması için; poğaçaları kapattığınız uç kısımlarını sıkıca sabitleyin, parmak uçlarınızla kenar kısımlarına bastırın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025