Kemiksiz Tavuk Kanatları Tarifi
Kemiksiz Tavuk Kanatları tarifi: Kemiksiz Tavuk Kanatları için gerekli malzemeler nelerdir? Kemiksiz Tavuk Kanatları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Kemiksiz Tavuk Kanatları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet tavuk kanat
- 50 gram un
- 1 adet yumurta beyazı
Marinasyon karışımı için:
- 100 ml. soya sos
- 10 gram zencefil
- 1/4 adet meksika biberi
- 50 gram tavuk sos
Soslu kibrit patates:
- 150 gram kibrit patates
- 20 gram toz parmesan peyniri
- 5 ml. trüf yağ
- 3 dal ince kıyılmış maydanoz
Kemiksiz Tavuk Kanatları tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk kanatlarını 65 derece ısıda, 12 saat boyunca sous vide tekniğiyle pişirin.
- Pişen tavuk kanatlarını parçalamadan dikkatli bir şekilde kemiklerinden arındırın.
- Kanat marinasyonu için; soya sos, rendelenmiş zencefil ve ince kıyılmış Meksika biberini küçük bir kapta karıştırın. Kemiksiz kanatları bu marinasyon karışımında dört saat kadar bekletin.
- Marinasyondan çıkardığınız kanatları un ve çırpılmış yumurta beyazına bulayıp derin yağda kızartın. Tavuk sosa bulayıp servis tabağına alın.
- Kibrit patatesleri; toz parmesan peyniri, trüf yağ ve ince kıyılmış maydanozla harmanladıktan sonra derin yağda kızartıp kanatlarla birlikte bekletmeden servis yapın.
Kemiksiz Tavuk Kanatları tarifinin püf noktası nedir?
Kanatları farklı pişirme yöntemleriyle pişirip de tarifi hazırlayabilirsiniz.Marinasyon karışımında arzu ettiğiniz baharatlara yer verebilirsiniz.