Kemik Suyuna Çorba Tarifi
Kemik Suyuna Çorba tarifi: Kemik Suyuna Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Kemik Suyuna Çorba nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kemik Suyuna Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy dana kemiği (ya da kuzu)
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1,5 - 2 litre su
- 1 adet defne yaprağı
- 4-5 adet tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı tel şehriye (isteğe bağlı)
Kemik Suyuna Çorba tarifi nasıl yapılır?
- Kemikleri derin bir tencerenin içerisine alın. Üzerine soyulmuş soğan ve sarımsakları, defne yaprağı ve tane karabiberleri ekleyin.
- Suyu da ilave ederek orta ateşte ortalama 1 saat kadar pişirin. Kemiklerin tüm lezzeti suya geçinceye ve kemikler hafif yumuşayana kadar bu işleme devam edin. Varsa üzerindeki etlerin de yumuşamasını sağlayın.
- Kemikler lezzetini ve vitaminini tamamen suya geçirince içerisinden kemikleri, soğan, sarımsak, defne yaprağı ve tane karabiberleri alın.
- İsteğe bağlı içerisine tel şehriye ilave edin. Tel şehriyeler yumuşayınca içerisine tuz da ekleyin, damak zevkinize bağlı baharatlar da ilave edebilirsiniz. Ocaktan alıp servis edin. Afiyetler olsun.
Kemik Suyuna Çorba tarifinin püf noktası nedir?
Kemiklerinizi ortalama 1 saat kadar kaynatmaya özen gösterin. İçerisine su ilave etmeniz gereken durumlar olduğunda mutlaka sıcak su ilavesinde bulunun.