Kemik Suyu Tarifi
Kemik Suyu tarifi: Kemik Suyu için gerekli malzemeler nelerdir? Kemik Suyu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Kemik Suyu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet dana kemiği
- 1 çay bardağı sirke
- 3 litre su
Kemik Suyu tarifi nasıl yapılır?
- Dana kemiklerinizi kasabıza düdüklü tencerenize sığacak şekilde kırdırın ve kemiklerin bol ilikli olmasını isteyin.
- Geniş bir kap içerisine, kemiklerinizin üzerini geçecek şekilde su doldurun, bekleme suyuna bir çay bardağı sirkenizi de ekleyip 1 saat kadar suda kalmalarını sağlayın.
- Kemikleri süzerek düdüklü ya da geniş bir tencerenize alarak kaynatmaya başlayın. Geniş olmasına özellikle dikkat edin hafif köpürmeler olacaktır. Köpürdükçe kevgir yardımı ile temizleyin.
- Su kaynamaya başlayınca en kısık ateşe alıp en az 8 saat olmak üzere kaynatmalısınız. Dilerseniz 10-12 saate kadar kaynatabilirsiniz.
- Sürenin sonunda kemik suyunuz koyulaşıp jel kıvamını alacaktır. Ocaktan aldığınız suyu karton bardaklara ya da başka kaplara alarak oda ısısında soğuduktan sonra buzluğunuzda dondurabilirsiniz.
- Ya da hemen yemek, çorba, pilavlarınızda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kemik Suyu tarifinin püf noktası nedir?
Kaynama süresine ve suyun kıvamına dikkat etmelisiniz. Zira kemik suyunun en faydalı hale gelmesini bu şekilde sağlayabilirsiniz.
Kemik Suyu tarifi için servis önerisi
Piştikten sonra suyu birkaç defa süzerseniz daha berrak ve aromatik bir su elde edersiniz.