Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Kemalpaşa Tatlısı tarifi: Kemalpaşa Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kemalpaşa Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kemalpaşa Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Karıştırma kabının içerisine 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ aktarın. 
  • Yoğurdu ilave edin. Üzerine 1 su bardağı irmik, birer paket vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.
  • Unu da azar azar ilave ederek karıştırın.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.
  • 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin.
  • Tatlınız sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Kemalpaşa Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru güzel yoğurmanız çok önemli, dinlendirmeniz gerekmez hemen şekil verebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025