Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Kemalpaşa Tatlısı tarifi: Kemalpaşa Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Kemalpaşa Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kemalpaşa Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Karıştırma kabının içerisine 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ aktarın.
- Yoğurdu ilave edin. Üzerine 1 su bardağı irmik, birer paket vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.
- Unu da azar azar ilave ederek karıştırın.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin.
- Tatlınız sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Kemalpaşa Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru güzel yoğurmanız çok önemli, dinlendirmeniz gerekmez hemen şekil verebilirsiniz.