Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Kemalpaşa Tatlısı tarifi: Kemalpaşa Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kemalpaşa Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram tuzsuz lor peyniri
  • 1.5 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Kemalpaşa Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içinde lor peyniri, irmik, yumurtalar, un, tuz ve kabartma tozunu güzelce kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğuruyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimiz de yuvarlıyoruz.
  • İçine yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz.
  • 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Bir tencerede 4 su bardağı su, 3 su bardağı şekeri kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı limon suyu da ilave ediyoruz. Ocaktan alıyoruz.
  • Sıcak tatlı ile ılık şerbeti buluşturuyoruz ve çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.

Kemalpaşa Tatlısı tarifi için servis önerisi

Hindistan cevizi, krem şanti ile süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025