Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Kemalpaşa Tatlısı tarifi: Kemalpaşa Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kemalpaşa Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tuzsuz lor peyniri
- 1.5 çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Kemalpaşa Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içinde lor peyniri, irmik, yumurtalar, un, tuz ve kabartma tozunu güzelce kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimiz de yuvarlıyoruz.
- İçine yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz.
- 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Bir tencerede 4 su bardağı su, 3 su bardağı şekeri kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı limon suyu da ilave ediyoruz. Ocaktan alıyoruz.
- Sıcak tatlı ile ılık şerbeti buluşturuyoruz ve çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.
Kemalpaşa Tatlısı tarifi için servis önerisi
Hindistan cevizi, krem şanti ile süsleyebilirsiniz.